En suksesshistorie mellom Selstad og Fonnes Shipping

Denne historien er bare en smakebit på hvordan Keelspot revolusjonerer kystfraktindustrien ved å skape forbindelser og muligheter for suksess.


Slik revelusjonerer Keelspot nærskipsfart ved å skape forbindelser og muligheter for logistikksuksess

Oppstartsbedriften Keelspot har tatt i bruk både ny og eksisterende teknologi for å skape en digital markedsplass for nærskipsfart. Applikasjonen er tilgjengelig for både rederier og små og mellomstore bedrifter med logistikkbehov på kysten. Keelspot sørger for større oversikt og enklere kommunikasjon mellom aktørene.

En av kundene er Selstad, som leverer et bredt spekter utstyr, løsninger og service til ulike havbaserte næringer. Med hovedkontor i Måløy og operasjoner fra 18 lokaliteter i inn- og utland er effektiv frakt en nøkkelfaktor. Logistics manager Janne Seljeseth Dybvik sier at Selstad ofte bruker lastebåter, servicefartøy og mindre fraktefartøyer for å sende utstyr og deler til sine kunder, i tillegg til at mye naturligvis går langs landeveien. – For en kystbedrift som i stor grad leverer til næringsdrivende langs kysten er sjøtransport være en innlysende løsning. Ofte er sjøtransport også rimeligere, men likevel havner altså mange leveranser på lastebil. Ikke minst når det haster.

Hun påpeker at fraktefartøyer ofte seiler uten å utnytte kapasiteten skikkelig. Bedre oversikt over fraktmulighetene kan kanskje bidra til å gjøre sjøen mer konkurransedyktig også tidsmessig. – Jeg syntes et kystland bør sende mye mer gods sjøveien og håper at nye tekniske løsninger skal gjøre det litt lettere å gjennomføre denne visjonen, sier Janne Seljeseth Dybvik.

Lasting fra kai Troms til Selstad AS.

Historien om Selstad og Fonnes Shipping:

Skipper og reder, Roy Fonnes fra Fonnes Shipping forteller hvordan plattformen allerede har gjort booking av last mer smidig for han. Med Keelspot i full sving, ser han for seg ikke bare enklere prosesser, men også miljøgevinster og økonomisk gevinst når skip kan fylles opp mer effektivt. -Vi går veldig mye med tankene våre fulle og lasterommet vårt tomt, eller omvendt, og bruker mye tid på å ringe rundt til kunder, og høre om de har last til oss. Det er hovudsaklig sørover som er vårt problem med å få last fastslår Roy Fonnes.

Roy Fonnes (reder) i Fonnes Shipping utforsker fraktoppdrag i Keelspot.
For selskapet som vil revolusjonere kystfrakten handler det om å endre vaner. En gruppe leverer allerede godt.

Programvaren deres har fått stor oppmerksomhet, og er tenkt som et møtested mellom vareeier og rederi – men også mellom halvtomme lasterom og impulsive lastebehov sier gründer Svein Arild Vatsø i Keelspot.

De betaler en for høy pris, mener han.

– Taperne er vareeieren som betaler mer uten å vite det. Den andre er miljøet. Det er derfor vi prøver å innovere i en av etter hvert få bransjer som ennå ikke fullt ut har klart å bli digitale, sier Svein A. Vatsø. Kongstanken er å forene rederier, vareeiere og speditører i «et felles økosystem».

– Ikke fordi det er vår egen løsning, men fordi at aktørene lettere kan finne det som er den beste løsningen.

Matchmaker

– Mange har kunnskapen i hodet og ikke tilgjengelig online. Informasjon holdes skjult, og det holdes tett om lasten. Det har skapt et problem og altså to tapere.

Problemet er unødvendig ledig kapasitet, og undersøkelser har avdekket at så mye som 30 til 40 prosent av transportetappene har uutnyttet kapasitet. Det lille teamet til Keelspot lanserer nå en ny funksjon.

– Automatisk matchmaking. Brukeren skal kunne plotte inn lastebehov mellom Måløy og Senja, antall tonn og eventuelle begrensninger på fartøystørrelse. Da skal du få opp en forecast på fartøy som mest sannsynlig skal den ruten. Litt kult.

Ready to make shipping smarter
with our webapp?


✓ No commitments or subscription fees